Mekanisk sikring er et bredt begreb i låsebranchen

For at gøre det mere simpelt, kan vi dele det op i nogle kategorier:

  • Låsesystemer
  • Låsemonteringer og aflåsning omkring døre, vinduer, terrassedøre m.v.
  • Forstærkninger af døre, karme, vinduer, terrassedøre m.v.
  • Rullegitre og faste gitre samt tremmer
  • Dørlukkere

Samt meget mere!

Vi har stor erfaring i disse kategorier, og kan altid komme med forslag til, hvordan vi kan gøre dit hjem trygt og sikkert. Vi arbejder inden for forsikringsselskabernes retningslinjer og ud fra vores egen erfaring i branchen. Derfor ved vi præcis, hvilke krav forsikringsselskaberne stiller til aflåsning og sikring, så du altid er sikker på at være korrekt dækket af din forsikring.

Vi oplever ofte hos private kunder, at de har ældre og utidssvarende nøglesystemer. Den mest almindelige type nøglesystem er Rukos serie 500, som blev lanceret i 1930’erne, og som kan genkendes ved, at nøglen har et rundt nøglehoved. Tiden, udviklingen og sikkerheden har ændret sig en del siden 1930, og i dag er Rukos serie 500 ikke længere godkendt af forsikringsselskaberne som primær låseenhed. Ruko udtaler selv, at “serie 500 er et lavsikkerhedsprodukt, som kun anbefales til aflåsning af skabe, postkasser og lignende”. Det er et ældre låsesystem, som let kan manipuleres og åbnes, bl.a. ved hjælp af en såkaldt “bankenøgle”, som tyve benytter sig af. Produktet er ligeledes et vi let åbner med vores oplukningsudstyr og som ikke efterfølgende efterlader synlige tegn. Derfor er der mange forsikringsselskaber, der i dag stiller krav til indboforsikringen om, at der på udvendige døre skal være monteret forsikringsgodkendte låse. Og her hører Rukos Serie 500 ikke til.

Ruko har 2 yderligere låsesystemer, henholdsvis Serie 600 og Serie 1200, som er langt mere sikre end Serie 500. Serie 600 har et kantet, trapez-formet hoved, og er yderst udbredt. Det er dog også muligt, med korrekt låseudstyr, at dirke Ruko 600 op. Serie 1200 er, ifølge Ruko, kopierings- og dirkefri, således, at kopiering af ekstranøgler kan ske ved brug af en lille ekstra plastiknøgle med en nøglekode skrevet på. Disse 2 nøglesystemer er forsikringsgodkendte. Vi anbefaler ikke længere, at man benytter sig af hverken serie 500 eller 600, men som minimum benytter sig af serie 1200.

 

Låsesystemer

Vi anbefaler, hvis man vil have den mest optimale aflåsning af sine døre, at man monterer et såkaldt patenteret låsesystem, hvor kun den autoriserede forhandler kan lave nøgler. Vi arbejder med Rukos patenterede låsesystemer, men vores speciale er låsesystemet Kaba fra producenten Dormakaba.

Kaba er et Schweizisk produkt, som i dag er et af de sikreste låsesystemer i verden. Nøglerne er unikke, da de til forskel fra Rukos nøglesystemer ikke er skåret, men derimod er boret i nøgleemnet. Det giver en større sikkerhed og udelukker 100 % manipulation ved låsen, således at de er 100 % dirkefrie. Låsesystemet Kaba experT er det låsesystem, vi benytter os mest af i dag, som har patent frem til 2022, hvilket sikrer at nøglen kun kan laves og bestilles hos autoriserede Kaba-låsesmede. Kaba er kommet med et nyt låsesystem, Kaba experT pluS. Det nye låsesystem er patenteret frem til 2033. Nøglerne er unikke, da de er vendbare, således at du ikke behøver være opmærksom på, hvordan nøglen vender. Det er ligeledes muligt at skifte farve på nøglens hoved (11 farver), så de er nemmere at adskille fra hinanden. Låsesystemet er meget pålideligt og holdbarheden i top!